Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας - 22.01.2012



Με επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου, στην Αθήνα.

Η φετινή εκδήλωση διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτή μέλή και φίλοι του Συλλόγου που είναι μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών, οι οποίοι δεν έχουν συχνά την ευκαιρία συμμετοχής σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Αρκετοί ήσαν οι εν Αθήναις απόφοιτοι του Π.Σ.Π.Π. που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία και το κάλεσμα, ενώ υπήρξαν και μέλη του Συλλόγου που ταξίδεψαν από την Πάτρα για να δώσουν το παρόν στη βραδιά και να βρεθούν με τους πρώην συμμαθητές τους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε μία φιλόξενη αίθουσα του πολυχώρου Κελάρι στο υπόγειο του Ωδείου Athenaeum στο Θησείο, όπου, μετά την παραδοσιακή κοπή της πίτας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν επί δίωρο την πατρινή τραγουδίστρια (απόφοιτος του 1995 και μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του Π.Σ.Π.Π.) Αγγελική Τουμπανάκη σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, με τη συνοδεία του συγκροτήματος των Jazz Bastards.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Π.Σ.Π.Π., Θάνος Δούρος, χαιρέτισε την εκδήλωση, ευχήθηκε υγεία και πρόοδο και έκοψε την -τρίτη κατά σειρά, από το ξεκίνημα λειτουργίας του Συλλόγου- πίτα. Παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, Πέτρος Ψωμάς, Πάνος Χατζηαντωνίου, Λουκάς Σπηλιώπουλος, Χριστίνα Χαρτά και Φερενίκη Φλωράτου και πλήθος μελών, απόφοιτοι διαφόρων τάξεων και εκπρόσωποι ποικιλίας γενιών του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών.

Το φλουρί της πίτας βρήκε ο Παναγιώτης Σκαβάρας (απόφοιτος του 1990, μέλος του Συλλόγου και κάτοικος Αθηνών) στον οποίο δόθηκαν ως δώρο δύο πατρινά βιβλία («Δήμαρχοι Πατρέων», εκδ. Το δόντι και «Πατρινό Σαν Σήμερα», εκδ. Σύμβουλος) του Πέτρου Ψωμά.