Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας - 30.01.2011



Σε σχολικό περιβάλλον και κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Σ.Π.Π.), την Κυριακή 30 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού Γυμνασίου, στο Καστρίτσι (περιοχή Μαγούλα) και ακολουθήθηκε από την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν μαθητές πολλών διαφορετικών τάξεων.

Στον απολογισμό της χρονιάς αναφέρθηκαν οι δράσεις που ο Σύλλογος διοργάνωσε κατά το 2010. Σημαντικότερες αυτών ήταν: Η πανηγυρική συγκέντρωση του νεοϊδρυθέντος συλλόγου με επίσημους προσκεκλημένους τους ιστορικά πρώτους δασκάλους, καθηγητές και επόπτη, η υποστήριξη συμμετοχής των μαθητών του Γυμνασίου στην Παγκόσμια Εβδομάδα Εγκεφάλου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (όπου μουσικό συγκρότημα μαθητών ερμήνευσε το α’ στάσιμο της Αντιγόνης που είχε μελοποιήσει σε rock ρυθμό), η διοργάνωση του SchoolTrax IIΙ, τον Ιούνιο, ως καλωσόρισμα της τάξης του 2010 στο Σύλλογο, η υποστήριξη του χριστουγεννιάτικου bazaar του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΠΣΠΠ, στον Έσπερο και η θεσμοθέτηση αγώνα μπάσκετ μεταξύ Αποφοίτων και Μαθητών του ΠΣΠΠ, στο γήπεδο του Απόλλωνα.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η πρόθεση του Συμβουλίου να διοργανώσει εντός του Καρναβαλιού του 2010 έναν αποκριάτικο χορό για τα μέλη του Συλλόγου και της ευρύτερης κοινότητας του Πειραματικού Σχολείου.

Κατά την εκδήλωση ο Πέτρος Ψωμάς ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Ακολούθησε η εκλογή νέου προεδρείου από το Διοικητικό Συμβούλιο. Η νέα σύνθεση που προέκυψε είναι η ακόλουθη: Θάνος Δούρος (Πρόεδρος), Πέτρος Ψωμάς (Αντιπρόεδρος), Πάνος Χατζηαντωνίου (Γραμματέας), Λουκάς Σπηλιώπουλος (Ταμίας), Χριστίνα Χαρτά (υπεύθυνη εκδηλώσεων), Φερενίκη Φλωράτου και Κωνσταντίνος Χριστόπουλος (μέλη).

Στις φωτογραφίες: Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκτός της Χριστίνας Χαρτά και ο απερχόμενος και νέος Πρόεδρος.