Αγώνας μπάσκετ μεταξύ αποφοίτων και μαθητών του Π.Σ.Π.Π. - 18.12.2010



Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 18-12-2010, στο γήπεδο του Απόλλωνα, ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ των μαθητών και των αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών. Ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων του σχολείου που βρήκε ανταπόκριση σε όλη την κοινότητα του Πειραματικού. Μαθητές, καθηγητές, απόφοιτοι, γονείς και κηδεμόνες δημιούργησαν μία ευχάριστη και γιορτινή ατμόσφαιρα μέσα στην οποία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας που πρόσφερε θέαμα, γέλιο και συγκινήσεις.

Του αγώνα προηγήθηκε η τιμητική βράβευση του διεθνή πατρινού μπασκετμπολίστα Κώστα Πετρόπουλο. Τον «Νουρέγιεφ του ελληνικού μπάσκετ και έναν από τους καλύτερους καλαθοσφαιριστές όλων των εποχών» προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων, Πέτρος Ψωμάς, και κατόπιν του απένειμαν τιμητικές πλακέτες ο Γιώργος Τσόγκας (που είχε και τη συλλογική ευθύνη της διοργάνωσης του αγώνα) και ο Παντελής Αθανασίου, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΠΣΠΠ, που στήριξε ηθικά και υλικά όλη την εκδήλωση.

Ο Κώστας Πετρόπουλος έδωσε με τη σειρά του αναμνηστικά μετάλλια στους διαιτητές του παιχνιδιού, Σωτήρη Λαϊνιώτη και Ανδρέα Παπαδόπουλο, και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους μαθητές, τους απόφοιτους και τους φιλάθλους του αγώνα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Χριστίνα Χαρτά, υπεύθυνη τελετών του Συλλόγου Αποφοίτων του ΠΣΠΠ. Τα μπλουζάκια της μικτής των αποφοίτων ήταν προσφορά της εταιρίας Dur, το δε γήπεδο παραχωρήθηκε φιλικά από το Διοικητικό Συμβούλιο του «Απόλλωνα». Στο ημίχρονο, μαθήτριες του Πειραματικού, διασκέδασαν το κοινό με τα χορευτικά τους.

Στο αγωνιστικό σκέλος έγινε ένα παιχνίδι με ένταση, πάθος και ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις του σκορ, στο οποίο επικράτησαν τελικά οι Απόφοιτοι, με το οριακό 50-49.

Αγωνίστηκαν οι απόφοιτοι: Μιχαλόπουλος Κώστας (1983), Καρατζάς Αλέξανδρος (1986), Τσόγκας Γιώργος (1986), Καραθανάσης Αντώνης (1987), Κοντογιάννης Γιάννης (1987), Βασιλόπουλος Παναγιώτης (1988), Ψωμάς Πέτρος (1988), Αλεξανδρής Νεκτάριος (1990), Ασημακόπουλος Αριστείδης (1991), Φραγκοπαναγιώτης Γιάννης (1992), Αυγέρης Λάζαρος (1998), Καρατζάς Ανδρέας (1999), Κτενάς Νάσος (2000), Αποστολίδης Γαβρίλης (2000) και Χατζής Νίκος (2005). Το ρόλο προπονητή στην ομάδα των αποφοίτων διεκπεραίωσε ο Αντώνης Καραθανάσης, ενώ την ομάδα των μαθητών (της Α’ και Β’ Λυκείου) κοουτσάρισε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ουρανία Μπαλάσκα.

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε αγωνιζόμενους και θεατές να χειροκροτούν αλλήλους και να συμφωνούν πως ένας νέος θεσμός γεννήθηκε για την κοινότητα του Πειραματικού. Ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΠΣΠΠ σκέφτεται να καθιερώσει αυτό τον αγώνα σε ετήσια βάση, το τελευταίο Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα.