ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ - 09.01.2010



Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών (Π.Σ.Π.Π.), το Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, στην κεντρική αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μαθητές από τις περισσότερες τάξεις που αποφοίτησαν από το Πειραματικό, από το 1979 μέχρι και σήμερα, ενώ έδωσαν το παρόν αρκετοί καθηγητές που πέρασαν από το σχολείο, παλιότεροι και νεότεροι, οι νυν Διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και φίλοι του Συλλόγου και των μελών του.

Τιμητικά καλεσμένοι, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, προσήλθαν και μίλησαν ο κ. Αλέξανδρος Κοσμόπουλος (Επόπτης του Πανεπιστημίου Πατρών κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Πειραματικού και Καθηγητής Παιδαγωγικής), ο κ. Αχιλλέας Λεβέτσιος (πρώτος Διευθυντής του Π.Σ.Π.Π.) και ο κ. Αναστάσιος Φιλιππόπουλος (τέως δάσκαλος και σχολικός σύμβουλος, ο οποίος έχει καταγράψει μέρος της ιστορίας του σχολείου). Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Διευθυντής του Πειραματικού Λυκείου κ. Φώτης Δημητρόπουλος.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Χριστίνα Χαρτά, Έφορος Εκδηλώσεων του Συλλόγου Αποφοίτων του Π.Σ.Π.Π. και τυχεροί της βραδιάς –που τους έτυχε το φλουρί- αποδείχτηκαν ο καθηγητής Κ. Αλέκος Παπαδόπουλος και το μέλος του Συλλόγου Ναντίνα Παπαγιαννούλη. Μέλη, φίλοι και καλεσμένοι αποχώρησαν παρέες παρέες, ανταλλάσσοντας ευχές για τη νέα χρονιά και ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων του Π.Σ.Π.Π.

Την Τρίτη το πρωί εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Π.Σ.Π.Π. επισκέφτηκαν το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και προσέφεραν στη διοίκηση για τους τρόφιμους του Ιδρύματος μία Πρωτοχρονιάτικη πίτα. Σημειώνεται πως ο Σύλλογος Αποφοίτων του ΠΣΠΠ ιδρύθηκε εντός του 2009 και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει υπό τη σκέπη του όλους όσοι αποφοίτησαν από (ή έστω θήτευσαν για λίγο στο) Πειραματικό Σχολείο της Πάτρας, στα 37 χρόνια της μέχρι σήμερα λειτουργίας του. Η κοπή της πίτας του 2010 αποτελεί την πρώτη εκδήλωση μετά τη σύσταση του Συλλόγου και τη συγκρότηση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν φωτογραφίες από τα 37 χρόνια λειτουργίας του σχολείου και ακούστηκε σε πρώτη εκτέλεση ένα τραγούδι αφιερωμένο στο ΠΣΠΠ, που έγραψε και συνέθεσε ο απόφοιτος του 1990 Άγγελος Ανδριόπουλος. Μπορείτε να κατεβάσετε τα δύο αρχεία video κάνοντας click παρακάτω:
Φωτογραφίες.wmv (31.8 MB)

pspp1972-2010_memories.mp4 (117 MB)