ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Δελτίο τύπου - 29.10.2009

Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, 24 Οκτωβρίου 2009, στο Πειραματικό Λύκειο, στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αποφοίτων του σχολείου. Ο Σύλλογος, που ιδρύθηκε την περασμένη Άνοιξη και απέκτησε επίσημα νομική μορφή στις 15 Οκτωβρίου 2009, αριθμεί ήδη 150 μέλη. Στη συνάντηση του Σαββάτου εκπροσωπήθηκαν 21 (από τις 32 συνολικά) χρονιές αποφοίτων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διευθυντής του Πειραματικού, κ. Φώτης Δημητρόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Κηδεμόνων του Πειραματικού, κ. Σπήλιος Μεσσαλάς. Παραβρέθηκαν επίσης, εκτός από πλήθος μελών του Συλλόγου, παλιοί και νεότεροι καθηγητές του Σχολείου. Ακολούθησε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και η εκλογική διαδικασία, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα. Μέλος του Συλλόγου είχε αναλάβει, ως dj,τις μουσικές επιλογές, ενώ μαθήτριες του Πειραματικού Γυμνασίου παρουσίασαν ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα, με τις κιθάρες τους. Η βραδιά νοστίμισε από εδέσματα που προσέφερε το Patras Catering, ενώ τα κρασιά και τα αναψυκτικά αποτέλεσαν, αντίστοιχα, χορηγίες της Κάβας Κορδά και της Εταιρίας Αναψυκτικών Λούξ.

Οι αρχαιρεσίες ανέδειξαν το πρώτο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και την τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή. Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι: Πέτρος Ψωμάς (1988) - Πρόεδρος, Θάνος Δούρος (1995) - Αντιπρόεδρος, Πάνος Χατζηαντωνίου(1988) - Γενικός Γραμματέας, Φερενίκη Φλωράτου (1980) - Ειδική Γραμματέας, Λουκάς Σπηλιόπουλος (1978) - Ταμίας, Χριστίνα Χαρτά (1997) - Έφορος Εκδηλώσεων και Κωνσταντίνος Χριστόπουλος (1983) - Μέλος. Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι ο Φώτης Λουριδάς (1988) και μέλη της οι: Ηλίας Αποστολόπουλος (1988) και Αριστείδης Ασημακόπουλος (1989).