24 Οκτωβρίου 2009: Εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων Π.Σ.Π.Π.


Ο "Σύλλογος Αποφοίτων" του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών θα διοργανώσει εκδήλωση για τα μέλη του το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν στο κτίριο του παλιού Πειραματικού συγκεντρώθηκαν τα πρώτα 104 -ιδρυτικά του- μέλη. Έκτοτε ένα προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο διεκπεραίωσε όλες τις απαραίτητες τυπικές διαδικασίες ώστε ο Σύλλογος να αποκτήσει επίσημη νομική μορφή. Στο μεταξύ οι εγγραφές μελών συνεχίστηκαν και οι πρώην μαθητές του Πειραματικού αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία. Τώρα, λοιπόν, όλα είναι έτοιμα για την πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.

Με την ευκαιρία οι διοργανωτές αποφάσισαν να κάνουν ένα ανοιχτό κάλεσμα όχι μόνο στα μέλη του Συλλόγου, αλλά και στα δυνητικά μέλη. Σε όλους, δηλαδή, τους απόφοιτους (και όσους κάποτε διετέλεσαν μαθητές) του Πειραματικού της Πάτρας, οι οποίοι μάλιστα θα μπορούν να εγγραφούν στο Σύλλογο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ταυτόχρονα οι πρώην μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το νέο κτίριο των Πειραματικών Σχολείων (Γυμνασίου και Λυκείου) στην Πανεπιστημιούπολη.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου. Μία ώρα πριν θα έχει λήξει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων από τα μέλη του Συλλόγου. Στο μεταξύ μπορείτε να δηλώσετε την υποψηφιότητά σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@pspp.gr ή τηλεφωνικώς στο 2610 431950 (Κος Παναγιώτης Χατζηαντωνίου ή Κα Αργυρώ Αλεξανδροπούλου). Μετά την προσέλευση των μελών στο χώρο του σχολείου το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνει μία ολιγόλεπτη παρουσίαση των πεπραγμένων και θα ακολουθήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Ταυτόχρονα μαθητές του Πειραματικού θα ψυχαγωγούν τους παριστάμενους στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου με ένα μουσικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει επιλογές dj αλλά και ζωντανή μουσική.

Στόχος της εκδήλωσης -πέρα από τη χρησιμότητα της Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών- είναι να βρεθούν ξανά μαζί πρώην συμμαθητές, σε ένα άτυπο reunion, με το οποίο θα επισφραγιστεί η επιθυμία όλων για σύσφιξη των σχέσεων και διοργάνωση και επίσημων συναντήσεων αποφοίτησης (reunions) στο προσεχές μέλλον. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και για τον Σύλλογο μπορεί κανείς να βρει στο www.pspp.gr, ιστότοπο που έχει ήδη δημιουργηθεί, με πρωτοβουλία του προσωρινού Δ.Σ., προκειμένου να λειτουργήσει ως ένας πρώτος χώρος ενημέρωσης και επικοινωνίας των μελών, καθώς και ηλεκτρονικής εγγραφής νέων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
  • 5.00 μμ Άφιξη προσωρινού ΔΣ και εθελοντών
  • 6.00 μμ Λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για εκλογή νέου ΔΣ
  • 7.00 μμ Προσέλευση
  • 7.15 μμ Καλωσόρισμα - Απολογισμός προσωρινού ΔΣ
  • 7.30 μμ Έναρξη ΓΣ - Διεξαγωγή ψηφοφορίας
  • 9.00 μμ Πέρας ψηφοφορίας - Κοκτέιλ
  • 10.00μμ Ανακοίνωση αποτελεσμάτων ψηφοφορίας